zondag 8 januari 2017

Tosti uit een wafelijzer...?

Ik zit onderuitgezakt naar 24Kitchen te kijken, een marathon van "Van Alle Markten Thuis" van Wim Ballieu. Hij bezoekt Vlaamse markten, zoekt ingrediënten bij elkaar en bereid vervolgens iets in zijn eigen foodtruck.

En daar zag ik wat aparts langskomen! Nodig: een rond bruinbrood en witbrood (dat in dit geval niet verticaal, maar horizontaal wordt gesneden omdat die dan in het grote wafelijzer past en na het bakken in punten gesneden), zelfgemaakte mayonaise met honingmosterd en (natuurlijk, want Vlaanderen) een scheut citroensap, verse spinazie, plakken kaas en goede ham.

Brood aan beide kanten met boter besmeren. Het wordt als volgt opgebouwd: snee bruinbrood, ham, kaas, ham, kaas, spinazie, snee witbrood. En dan wordt het gebakken op het ijzer van Luikse wafels (zeg maag "groffe" wafels)! Vervolgens wordt het in taartpunten gesneden en vertikaal op zijn kant geserveerd met de honingmosterdmayonaise.

Het is vooral dat wafelijzer dat het zo leuk maakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten